Back to top

Real Time Insight

It's that time of year again! April 15 - Tax Day.

Let's see how well you know your taxes.

1. What percentage of individuals still filed paper returns in 2012?

A. 18%
B. 6%
C. 42%
D. 30%

2. What is the largest tax expenditure for the federal government?

A. Deductibility of mortgage interest on owner-occupied homes
B. 401(k)-type plans
C. Exclusion of employer contributions for medical insurance premiums and medical care
D. Deductibility of charitable contributions

3. What percentage of total federal government receipts came from individual income taxes in 2012?

A. 46%
B. 58%
C. 70%
D. 82%

4. What percentage of total government receipts came from corporate taxes in 2012?

A. 36%
B. 27%
C. 18%
D. 10%

5. In what year was the first permanant income tax implemented in the United States?

A. 1776
B. 1791
C. 1862
D. 1913

6. According to the Congressional Budget Office, the top 1% of households by income paid what percentage of all individual income taxes in 2010?

A. 9.9%
B. 1.0%
C. 39.0%
D. 17.2%

7. What percentage of American households paid no federal income tax in 2013?

A. 47%
B. 43%
C. 39%
D. 35%

8. What was the average tax refund in 2013?

A. $2,651
B. $3,535
C. $883
D. $1,767

9. Approximately how many words are in the U.S. tax code?

A. 400,000
B. 4,000,000
C. 40,000,000
D. 400,000,000

10. According to the Tax Foundation, what percentage of individual taxpayers pay professionals to prepare their tax returns for them (note that this does not include tax preparation software like TurboTax)?

A. 29%
B. 59%
C. 74%
D. 44%

11. According to the IRS, approximately how many hours are spent each year by individuals and businesses complying with the tax code?

A. 76 million
B. 760 million
C. 7.6 billion
D. 76 billion

12. The last year the federal government ran a budget surplus was in 2001. However, even when adjusting for inflation, the government collected more in 2013 than it did in 2001 (2013 was the second highest ever for revenue in constant dollars) and still managed to have a deficit of $680 million. How much did spending increase (in constant dollars) from 2001 to 2013?

A. 1%
B. 4%
C. 23%
D. 42%

 

 

ANSWERS:
1. A
2. C
3. A
4. D
5. D
6. C
7 B
8. A
9. B
10. B
11. C
12. D

Post your score below. You're on the honor system!



Zacks Investment Research

Zacks Releases Their 7 Best Stocks for September, 2014

These 7 were hand-picked from the list of 220 Zacks Rank #1 Strong Buys with earnings estimate revisions that are sweeping upward. Their stock prices are expected to rise sooner than the others.

Today, this Special Report is available to new Zacks.com visitors free of charge.

Close This Panel X

Please login to Zacks.com or register to post a comment.

New to Zacks?

Start Here

Zacks Investment Research

Close

Are you a new Zacks Member or a visitor to Zacks.com?

Top Zacks Features

My Portfolio Tracker

Is it Time to Sell?

One of the most important steps you can take today is to set up your portfolio tracker on Zacks.com. Once you do, you'll be notified of major events affecting your stocks and/or funds with daily email alerts.

More Zacks Resources

Zacks Rank Home - Evaluate your stocks and use the Zacks Rank to eliminate the losers and keep the winners.

Mutual Fund Rank Home - Evaluate your funds with the Mutual Fund Rank for both your personal and retirement funds.

Stock/Mutual Fund Screening - Find better stocks and mutual funds. The ones most likely to beat the market and provide a positive return.

My Portfolio - Track your Portfolio and find out where your stocks/mutual funds stack up with the Zacks Rank.

Zacks #1 Rank Top Movers for Zacks #1 Rank Top Movers

Company Symbol Price %Chg
CENTURY ALU… CENX 22.53 +4.50%
ERBA DIAGNO… ERB 2.91 +4.30%
PLANAR SYST… PLNR 4.31 +3.86%
MALLINCKROD… MNK 72.17 +3.83%
GTT COMMUNI… GTT 12.06 +3.52%