Back to top

Real Time Insight

Grab your pencils! It's pop quiz time once again!

This time we will focus on retailers. Here we go:

1. How much did total revenue decline year-over-year for Best Buy (BBY - Analyst Report) during fiscal year 2013 (11-month period ended on February 2, 2013 vs 11-month period period ended on January 28, 2012)?

A. -22.2%
B. -17.8%
C. -9.2%
D. -2.1%

2. What was Amazon's (AMZN - Analyst Report) net profit margin in 2012 (net profit margin is calculated as net income / sales)?

A. -0.1%
B. +1.8%
C. +5.4%
D. +8.9%

3. What percentage of total revenues for Yum! Brands (YUM) - which operates KFC, Taco Bell and Pizza Hut - came from its China division in 2012?

A. 24.2%
B. 42.4%
C. 50.6%
D. 67.8%

4. What were total worldwide sales for Wal-Mart Stores (WMT - Analyst Report) in its fiscal 2013 year?

A. $350.5 billion
B. $466.1 billion
C. $587.2 billion
D. $663.9 billion

5. How much did same-store sales decline for J.C. Penney (JCP - Analyst Report) in 2012 (same-store sales are defined as sales from stores that have been open for 12 consecutive months and Internet sales) ?

A. -8.1%
B. -10.4%
C. -17.2%
D. -25.2%

6. Which one of these supermarkets has reported an industry-leading 37 consecutive quarters of positive same-store sales growth?

A. Safeway (SWY - Analyst Report)
B. Whole Foods (WFM - Analyst Report)
C. Kroger (KR - Analyst Report)
D. Supervalu (SVU - Analyst Report)

7. What was lululemon's (LULU - Analyst Report) net profit margin for its fiscal year ended February 3, 2013?

A. -2.8%
B. 4.7%
C. 19.7%
D. 36.8%

8. How many retail stores did Cabela's (CAB - Analyst Report) operate at the end of 2012?

A. 40
B. 140
C. 240
D. 340

9. Which one of the following retailers had negative same-store sales growth in 2012?

A. Dollar Tree (DLTR - Analyst Report)
B. Abercrombie & Fitch (ANF - Analyst Report)
C. Tiffany & Co (TIF)
D. Tractor Supply (TSCO)

10. Among the four retailers listed below, which had the highest net profit margin in its most recent fiscal year?

A. Dillard's (DDS)
B. Ross Stores (ROST)
C. Target (TGT)
D. Nordstrom (JWN)


ANSWERS: 1.D   2.A   3.C   4.B   5.D   6.C   7.C   8.A   9.B   10.B

Post your score below. You're on the honor system!

Zacks Releases Their 7 Best Stocks for August, 2014

These 7 were hand-picked from the list of 220 Zacks Rank #1 Strong Buys with earnings estimate revisions that are sweeping upward. Their stock prices are expected to rise sooner than the others.

Today, this Special Report is available to new Zacks.com visitors free of charge.

Close This Panel X

Please login to Zacks.com or register to post a comment.

New to Zacks?

Start Here

Zacks Investment Research

Close

Are you a new Zacks Member or a visitor to Zacks.com?

Top Zacks Features

My Portfolio Tracker

Is it Time to Sell?

One of the most important steps you can take today is to set up your portfolio tracker on Zacks.com. Once you do, you'll be notified of major events affecting your stocks and/or funds with daily email alerts.

More Zacks Resources

Zacks Rank Home - Evaluate your stocks and use the Zacks Rank to eliminate the losers and keep the winners.

Mutual Fund Rank Home - Evaluate your funds with the Mutual Fund Rank for both your personal and retirement funds.

Stock/Mutual Fund Screening - Find better stocks and mutual funds. The ones most likely to beat the market and provide a positive return.

My Portfolio - Track your Portfolio and find out where your stocks/mutual funds stack up with the Zacks Rank.

Zacks #1 Rank Top Movers for Zacks #1 Rank Top Movers

Company Symbol Price %Chg
RPC INC RES 24.91 +8.35%
LITHIA MOTO… LAD 94.59 +4.60%
DELTA AIR L… DAL 39.15 +3.90%
FLAMEL TECH… FLML 14.51 +3.50%
SOUTHWEST A… LUV 28.87 +2.92%